IT banen

IT banen gezocht? Dan ben je niet de enige op dit moment, want de huidige Nederlandse arbeidsmarkt is continu in verandering en dat heeft voornamelijk te maken met de snelle en voortdurende evolutie van de technologie. Zo worden er continu nieuwe functies gecreeerd en de vraag naar de meest actuele vaardigheden stijgen ook nog eens.

In dit artikel geven we je een overzicht van alle IT jobtrends in 2018. Hoewel er steeds meer berichten komen over het einde van de menselijke werknemer, zie ik dit persoonlijk niet gebeuren. Juist integendeel, want ik denk dat er een explosieve groei in nieuwe functies rondom kunstmatige intelligentie en data zal komen. Hieronder staan de IT-banen die ik 2018 echt zie groeien.

1. Datagestuurde en kunstmatige intelligentie jobs

Er zijn steeds meer bedrijven die op zoek zijn naar ai-ontwikkelaars en voornamelijk ontwikkelaars die ai-technologie in de context van de consument kunnen plaatsen. Vooral de ai-kandidaten die kennis hebben van ruimere zakelijk kansen zullen erg gewild zijn in 2018 en dat geldt ook voor de ontwikkelaars die een organisatie kunnen verbeteren en bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren.

2. De ‘traditionele’ softwareontwikkelaar

Ook al is de opkomst van nieuwe technologieën en functies zeer relevant, het zijn de deskundige softwareontwikkelaars die ook erg in trek zijn. En vooral wanneer deze ontwikkelaars ervaring hebben met frontend-gebruiksinterfaces. Veel organisaties breiden hun digitale aanbod uit en passen dit aan op de behoeftes van de consument die aan het veranderen zijn.

Op dit moment blijven voornamelijk Java en andere schaalbare programmeertalen de voorkeur genieten. Toch zien we ook dat er steeds behoefte is aan kennis van C++.

3. GPDR-specialisten

Door de komst van nieuwe technologie zal er ook een grotere vraag zijn naar bepaalde leiders die de beveiliging van een systeem kunnen garanderen. Zo zien we ook dat de vraag naar functionarissen voor cybersecurity zullen blijven stijgen. Organisatie worden continu aangevallen en de vraag om bedrijven weerbaar te maken tegen deze aanvallen stijgt hierdoor.