Waarom bepaalt raamdecoratie de sfeer thuis?

Het woord ‘raamdecoratie’ zegt het al: je gebruikt het om je huis te decoreren en belangrijker nog: om de sfeer in een kamer te bepalen. Ook kun je met raamdecoratie zorgen voor privacy, zonwering en isolatie.

Hiervoor kun je kiezen uit producten als rolgordijnen, jaloezieën, gordijnen, duorolgordijnen, vouwgordijnen, plisségordijnen of paneelgordijnen. Welk product je kiest, hangt af van wat je wil (meer sfeer, meer lichtinval, meer privacy) en wat het beste bij je huis past.

Let bij het aanschaffen van raamdecoratie in ieder geval goed op de kleur, want die bepaalt de sfeer in de kamer. Kies je voor een warme kleur, dan zal de kamer behaaglijker en knusser aandoen. Het tegenovergestelde geldt voor een lichte kleur: meer licht, meer ruimtegevoel.

Kies je voor raamdecoratie met een print, dan oogt de ruimte wat drukker, zeker als de gordijnen of jaloezieën dicht zijn. Ook is het belangrijk om te letten op de stijl van het product dat je op het oog hebt; past het bij de stijl van je huis?

Om je hiermee een handje te helpen hebben we een aantal lijstjes gemaakt van producten die bij een bepaalde woonstijl horen, zodat je een idee krijgt van welke raamdecoratie het beste erbij past. Hieronder de volgende stijlen:

Klassieke eenvoud;
Landelijk en puur;
Modern met een twist;
Scandinavisch;
Industrieel.

Bron: Rydo